NL / EN
   


Student Portal

 
   
Internationaal

Voor studenten

De KABK streeft naar een internationale leeromgeving voor haar studenten. Enerzijds door het scheppen van een internationaal leefklimaat in het gebouw en anderzijds door de stimulering van tijdelijke buitenlandse trajecten in de vorm van:

  • Studie
  • Stage
  • Post-graduate en Master programma's

Het in aanraking komen met een andere cultuur- en leefomgeving, en andere lesmethodes is een duidelijke meerwaarde van een tijdelijk buitenlandtraject. Bovendien leer je op deze wijze te functioneren in een internationale context wat voor je toekomst een pré is. Via verschillende mobiliteitsprogramma’s stellen bijvoorbeeld de Europese Unie (EU) en de Nederlandse overheid ieder jaar weer flink wat beurzen beschikbaar voor studenten die een deel van hun studie, stage of onderzoek in het buitenland willen volgen. In de meeste gevallen vindt een verblijf in het buitenland plaats in het derde jaar van je studie. De lengte van het verblijf varieert van drie maanden tot een heel academisch jaar.

Voor docenten en stafleden

De Academie richt zich sterk op internationalisatie. Een belangrijk onderdeel daarvan is uitwisseling door docenten en stafleden. In het nternationale verkeer worden docenten 'academic staff' genoemd en alle overige werknemers 'staff'.Docenten kunnen lesgebonden en niet-lesgebonden activiteiten verrichten tijdens hun uitwisseling. Kijk voor meer informatie onder  KABK Teacher and Staff mobility.

Website van de Hogeschool der kunsten Den Haag

Belangrijke documenten

Erasmus Charter for Higher Education 2014-2020

International Strategy 2014-2020  (Erasmus Policy Statement)
   
      Copyright © 2010-2017 KABK Den Haag
All Rights Reserved