NL / EN
   


Student Portal

 
   
Voortrajecten

Voorbereidend onderwijs

Orientation Course kunstplanZVL

Aan de KABK zijn  voor aspirant-studenten de volgende mogelijkheden om zich voor te bereiden op de eigenlijke studie aan de Academie:

Daarnaast hebben een aantal Vo-scholen een samenwerkingsverband met de Academie, waarbinnen leerlingen van deze scholen in kunstklasprogramma's lessen volgen op de Academie. De Academie verzorgt mogelijk in de bovenbouw de lessen KUBV (het oude CKV 3) en voldoet aan de exameneisen die aan dit vak gesteld zijn:

  • Segbroekcollege Den Haag
  • Bonaventura College Leiden
  • Rijnlands Lyceum Wassenaar
  • Zandvlietcollege Den Haag

Voortrajecten algemeen

De KABK heeft een breed aanbod aan Voortrajecten. Allen zijn er op gericht om mensen in contact te brengen met het kunstonderwijs en hen een programma te bieden dat aansluit bij de eigen behoefte en het eigen niveau. Selectie en oriëntatie zijn daarbij sleutelwoorden. Enerzijds wil de Academie getalenteerde mensen de gelegenheid bieden zich verder te bekwamen om uiteindelijk in te kunnen stromen naar het kunstvakonderwijs. Anderzijds bieden de Voortrajecten voor de deelnemers de mogelijkheid om te onderzoeken of een studie aan de Academie en het perspectief van een loopbaan als kunstenaar of vormgever een mogelijkheid is. De mogelijkheid tot doorstroom tussen de verschillende Voortrajecten geeft de deelnemers zoveel mogelijk kansen om een route te volgen die het beste bij hen past.

De verschillende voortrajecten die de KABK biedt zijn:

  • Kidsclub (groep 7 en 8 basisschool: 10 – 12 jaar);
  • Samenwerking met VO-scholen Segbroekcollege Den Haag, Bonaventuracollege Leiden, Rijnlands Lyceum Wassenaar en Zandvlietcollege Den Haag;
  • School voor Jong Talent (HAS, HAVO, VWO);
  • Gecombineerd onderwijs waarbij een VO-leerling lessen volgt bij de kunstplannen of de School voor Jong Talent;
  • Voorbereidend Jaar (voltijd 1 jaar ná het VO-onderwijs);
  • Oriëntatiecursus (zaterdagcursus).

Om deel te nemen aan één van de Voortrajecten is een toelating nodig. Bij deze toelating dient zoveel mogelijk (verschillend) werk meegebracht te worden. Een afspraak kan gemaakt worden via de Studentenadministratie.

 

Meer informatie

Hoofdcoördinator Voortrajecten
Zanne Zwart

Coördinator Voorbereidend jaar
Nieke Koek
E-mailadres: voortraject@kabk.nl

Spreekuren toelatingen: op afspraak via de studentenadministratie.

Spreekuren voor leerlingen en ouders: op afspraak via de studentenadministratie.
See also...

   
      Copyright © 2010-2017 KABK Den Haag
All Rights Reserved